Сьогодні, 11 березня, на засіданні Уряду вирішили запровадити карантин у навчальних закладах і заборонити проведення масових заходів на території всієї України.  Про це офіційно повідомляє Урядовий портал. 

Кабмін запланував ввести карантин у навчальних закладах на три тижні — з 12 березня по 3 квітняКарантин оголосили на національному рівні, після цього рішення зазвичай ухвалюють місцеві органи влади. Постанова покладає на них виконання й контроль за дотриманням вимог.

У Київраді призупинення навчання називають «запобіжними заходами», а не карантином, адже в столиці інфікованих коронавірусом на цей час немає.

Також Уряд запропонував обмежити проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Також вирішили виділити 100 млн грн на закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. І закупити інфрачервоне обладнання для скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорті Бориспіль.

Станом на ранок 11 березня в Україні зареєстровано один лабораторно підтверджений випадок COVID-19 у Чернівцях, повідомляє МОЗ.

Нагадуємо, що дистанційно і безкоштовно готуватися до ЗНО можна на гейміфікованій онлайн-платформі від «Освіторії» — iLearn! Детальніше читайте тут.

Поділитися цією статтею
Автор: