Столиця з понеділка переходить до червоної зони та дотримуватиметься суворих обмежень. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час термінового брифінгу 28 жовтня 2021 року та на своєму Telegram-каналі

Школи з 1 листопада переходять на дистанційне навчання. Це стосується всіх класів без винятку: з 1-го до 11-го. Це рішення місто ухвалило після консультацій з Міністерством освіти та Міністерством охорони здоров’я. Дитсадки працюватимуть у тому випадку, якщо персонал 100% пройшов вакцинацію. У такому режимі заклади освіти працюватимуть до поліпшення епідеміологічної ситуації в місті.

Заклади харчування, торгово-розважальні центри, готелі, установи й заклади соціального захисту, спортзали та фітнес-центри, центри надання адміністративних послуг, управління праці та соцзахисту, управління пенсійного фонду та будь-які масові заходи можна буде відвідувати лише за наявності COVID-сертифікатів або негативних ПЛР-тестів в усіх відвідувачів та працівників. 

Дітей допускають у торгово-розважальні центри лише з дорослими з COVID-сертифікатом або негативним ПЛР-тестом.

Громадський транспорт працюватиме, але в нього допускатимуться лише вакциновані пасажири або з документом про негативний ПЛР-тест. Перевіряти, чи має людина такі підстави для користування громадським транспортом, будуть вибірково групи правоохоронців. 

Поділитися цією статтею