Як освітянам ефективніше користуватися Вікіпедією? Про це розкаже редакторка україномовної Вікіпедії Наталія Тимків на лекції «Вікіпедія: дружити чи не дружити?». Подія відбудеться у вівторок, 18 грудня о 18:00, у хабі Освіторії за адресою: Київ, вул. Івана Мазепи, 1. Вхід вільний, за попередньою реєстрацією.

Вікіпедія: дружити чи не дружити? — лекція-презентація про можливості та застереження щодо використання цього електронного ресурсу в освіті, корисні секрети, інструменти, а також приклади, як Вікіпедію використовують вчителі у світі. Відмінністю Вікіпедії від інших енциклопедій є те, що дописувати статті до ресурсу може будь-хто.

Що одночасно є і перевагою (потенційно кожен із нас може додати знання), і недоліком (інформація може бути жартівливою чи вандальною). Але чи так це страшно насправді? Чи можна посилатися на Вікіпедію як авторитетне джерело інформації? Чи можна додати до Вікіпедії інформацію про все? І скільки взагалі є знань у світі?

Лекцію проведе Наталія Тимків, редакторка та адміністраторка розділу Вікіпедії українською мовою. Почала редагувати Вікіпедію українською мовою у квітні 2011 року, з 2012 року є адміністраторкою ресурсу. Також є членкинею громадської організації «Вікімедіа Україна». З червня 2016 року входить до Ради повірених Фонду Вікімедіа.

Фото: Jason Krüger, CC BY-SA 4.0.

Довідково: Вікіпедія — це загальнодоступна вільна багатомовна онлайн-енциклопедія, заснована 15 січня 2001 року. Це найбільша енциклопедія за всю історію людства. Назва утворена від слів «вікі» (технології для створення сайтів) та «енциклопедія». Будь-хто, у кого є доступ до читання Вікіпедії, також може редагувати практично всі її статті. Вікіпедія — п’ятий за популярністю веб-сайт у світі. Найбільшим мовним розділом Вікіпедії є англомовна Вікіпедія, яка містить понад 5 млн статей.

Вікіпедія українською мовою є 16-ою за розміром у світі і налічує понад 870 тис. статей.

Поділитися цією статтею
Автор: