Зоя Литвин стала однією зі ста найвпливовіших жінок України за версією журналу «Фокус». Вона — голова громадської спілки «Освіторія», засновниця Новопечерської школи та премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine.

У виданні наголошують на цінності Новопечерської школи, яка після введення карантину стала майданчиком для зйомок Всеукраїнської школи онлайн. Навчальний заклад став відомим на всю країну. Там зняли кількасот уроків з різних предметів, які українські учні дивилися в інтернеті або на телебаченні, доки навчалися дистанційно.

Уроки читали на камеру вчителі-волонтери, у тому числі викладачі Новопечерської школи. Як зазначає пані Литвин, проєкт продовжать цієї осені: запишуть усі теми навчального року для всіх класів.

До викликів дистанційного навчання Новопечерська школа теж готова. Влітку методисти закладу пройшли курси Гарварду з дистанційного навчання.

У журналі «Фокус» акцентують на важливості проведення національної премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine. У 2020 році її провели в четвертий раз, дотримуючись усіх правил карантину. Вчительський Оскар цьогоріч отримав учитель Василь Дяків із Тернопільської області. Освітній візіонер викладає історію, основи здоров’я та громадянську освіту.

Як складали рейтинг?

У прийнятті рішення про входження до рейтингу брала участь редакційна колегія журналу «Фокус». Долучилися до обговорення експерти в політичній, соціальній та культурній сферах.

Впливовість жінок оцінювалася за п’ятьма критеріями: здібність самостійно приймати ключові для країни та певної сфери рішення, вплив на громадську думку, бізнес-вплив, родинні зв’язки та особиста популярність.

Поділитися цією статтею