Ви вчитель із регіону, який не заторкнули прямі воєнні дії? Або ж переїхали у відносно безпечне місце і знову готові навчати дітей дистанційно? Зібрали для вас прості методики, що допоможуть безболісно й мудро організувати навчання у найскладніші часи. І головне: зараз робіть ставку не на академічні знання, а на якісну комунікацію з учнями, відновлення рутин, висвітлення актуальних тем і психологічну підтримку.  

Як навчати під час війни: чекліст учителя на дистанційці

Чимало українських регіонів намагаються відновити навчальний процес. Мова про Львівщину, Івано-Франківщину, Одещину, Черкащину. Діти навчатимуться дистанційно. Учні, які тимчасово переїхали з інших регіонів, теж можуть долучитися за згодою одного з батьків. На що треба звернути особливу увагу під час навчання дітей в умовах війни? Підготували чекліст вчителя дистанційної освіти: прості поради, зручні платформи, корисні ресурси для психологічної підтримки та натхнення.


Viber для ефективної дистанційки: 5 незамінних функцій

Навчати учнів в умовах, коли Україна потерпає від війни — справа архіблагородна, але перші кроки можуть даватись нелегко. Вчителів цікавить, як налагодити комунікацію та керувати онлайн-навчанням максимально ефективно? Вчителька української мови та літератури, фіналістка Global Teacher Prize Ukraine 2021 Лідія Насонова розповідає про 5 незамінних функцій месенджера Viber, які полегшать освітній процес учителя та учнів.


Де знаходити уроки в реальному часі та як допоможе Всеукраїнська школа онлайн

Мільйони українських дітей не можуть наразі повернутись до навчального процесу. Але якщо мають сили та бажання, щоб відволіктись і дізнаватись корисне — є можливість слухати уроки в режимі онлайн. Ділимося з вами ресурсами для освіти в умовах воєнного часу: від безкоштовних уроків у дистанційних школах до уроків у реальному часі та пізнавальних можливостей для дошкільнят. А якщо ви вчитель, який зараз навчає дистанційно — обов’язково збагачуйте свій арсенал можливостями Всеукраїнської школи онлайн. Детальніше тут:


Подолати тривогу: вісім вправ для учнів

Тягар стресу під час цього “лютого березня” відчувають усі: і дорослі, і діти. Американський психолог, професор Університету Рутгерса Моріс Дж. Еліас пропонує 8 практик, які можна проводити на початку чи в кінці уроку. Приємний бонус: ці легкі й цікаві практики підвищують концентрацію уваги. Вам точно сподобаєтья бодай одна з наведених практик — нехай йдуть на користь малечі!


Три забавки, в які можна грати з учнями онлайн у початковій школі 

Одна з важливих частинок місії педагога початкової школи у воєнний час — створити атмосферу розвантаженості й легкості в класі. Навіть в режимі онлайн, далеко від рідного міста чи школи, кожен має почуватись рівноцінною частиною команди, почутим і психологічно захищеним. У налагодженні контакту довіри допоможуть три прості гри. Вони навчають просоціальної поведінки навіть найменших діточок. Формат завдань дозволяє залучити всіх учнів, особливо — сором’язливих, яким більше до душі виконувати завдання самостійно. Все, що знадобиться – листки паперу та ручка.  

Поділитися цією статтею