Верховна Рада ухвалила закон про удосконалення початкової загальновійськової підготовки. 297 депутатів проголосували за. 

Про це повідомив депутат Роман Грищук. 

Зокрема, відбудуться такі ключові зміни для предмета «Захист України»:

1. Тепер викладання предмета не ділиться для хлопчиків і дівчаток.

2. Запроваджується модульна система викладання, а саме: домедична допомога, цивільний захист, інформаційна безпека.

3. Не буде таких тем, як стройова підготовка. Тепер акцент буде на розумінні важливості захисту своєї держави та вивченні нових технологій, які використовуються у сучасній війні.

4. Уряд виділив 1,74 млрд грн обласним бюджетам для оновлення центрів «Захисту України», закупівлі обладнання та інтерактивних тирів, підвищення кваліфікації вчителів.

5. Можливість залучати ветеранів, а також громадські й ветеранські організації до викладання предмета або окремих модулів.

Закон підтримали міністр освіти і науки Оксен Лісовий і віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров.

Раніше низка профтехів із семи областей України отримали дрони для навчання програмі «Оператор цивільного дрона». Ідеться про Львівську, Дніпропетровську, Київську, Кіровоградську, Миколаївську, Сумську і Чернігівську області. Крім того, у цих областях вже провели навчання для викладачів, які надалі передаватимуть знання студентам.

Поділитися цією статтею