Вона буде називатися «Оператор цивільного дрона».

Про це повідомив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Нині низка профтехів з семи областей України отримали дрони для навчання програмі «Оператор цивільного дрона». Йдеться про Львівську, Дніпропетровську, Київську, Кіровоградську, Миколаївську, Сумську і Чернігівську області. Крім того, у цих областях вже провели навчання для викладачів, які надалі передаватимуть знання студентам.

«Важливість навичок керування дронами сьогодні складно переоцінити. Навіть не говорячи про військові задачі, є дуже широке поле для їхнього застосування. Починаючи від участі у рятувальних операціях і розмінуванні, й закінчуючи потребами у сільськогосподарській сфері», – зауважив міністр.

Вже зараз навчитися керувати дронами можна на додаткових курсах в профтехах. Однак вже незабаром планують затвердити освітній стандарт, аби згодом за підсумками навчання за цією програмою студенти отримували відповідний диплом.

Раніше у МОН оновили практичну складову шкільної дисципліни «Захист України» та змінили пріоритети у її викладанні. Зокрема, там планували додати навички домедичної допомоги, мінної безпеки та основи керування БПЛА.

Поділитися цією статтею