Навчати педагогів планують у кілька етапів, найімовірніше — влітку та восени 2024 року. 

Про це «Новій українській школі» розповіла народна депутатка Інна Совсун.

У першу чергу планують навчити вчителів тих блоків курсу, які викладатимуться в першому семестрі.

«Наприклад, у жовтні можливий черговий раунд навчань вчителів, під час яких вони опанують наступні блоки предмета. І далі це навчання вчителів проводитимуть ІППО, які зможуть залучати тільки тих тренерів, які пройшли наш тренінг або які представляють партнерські організації, що долучалися до оновлення курсу», — зазначила Інна Совсун. 

Також з 10 до 14 травня тривала підготовка тренерів, які влітку навчатимуть вчителів. На позиції тренерів надійшло понад 700 заявок, коли кількість місць становила 70. 

«Але ми навмисно зробили таку форму, щоб із відповідей на питання побачити спосіб мислення заявників, чи є в них новітні підходи до навчання та чи вони реально зацікавлені в тому, щоби бути тренерами», — коментує в інтерв’ю народна депутатка.

Раніше Верховна Рада ухвалила закон про удосконалення початкової загальновійськової підготовки. Зокрема, тепер викладання предмета не ділиться для хлопчиків і дівчаток. А ще запроваджується модульна система викладання, а саме: домедична допомога, цивільний захист, інформаційна безпека.

Для втілення нововведень уряд виділив 1,74 млрд грн обласним бюджетам. Ці кошти мають піти на оновлення центрів «Захисту України», закупівлю обладнання та інтерактивних тирів, підвищення кваліфікації вчителів.

Поділитися цією статтею