Сьогодні понад 65 тисяч вступників у магістратуру складають іспит з іноземної мови, який проходить у формі ЗНО. Хто повинен пройти незалежне оцінювання в магістратуру і які тут 5 основних кроків? 

На складання єдиного вступного іспиту (ЄВІ)  відводять 60 хвилин. Загальна кількість завдань — 42. Тест складається з двох частин: частина «Читання» та «Використання мови». Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання тесту, — 42.

Результати основної сесії ЄВІ розмістять на інформаційних сторінках вступників у «Кабінеті учасника ЄФВВ/ЄВІ» не пізніше ніж за 14 календарних днів від дня проведення тестування, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

https://mon.gov.ua/

Нагадаємо, повині складати ЗНО в магістратуру цього року ті, хто хоче вступати за галузями  «Культура і мистецтво» (крім мистецьких спеціальностей),  «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія»), «Богослов’я», «Соціальні та поведінкові науки»,  «Журналістика», «Управління та адміністрування», «Право», «Сфера обслуговування», «Публічне управління та адміністрування»,  «Міжнародні відносини» .

Усім таким вступникам потрібно складати єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ) — англійської, французької, німецької або іспанської.

https://mon.gov.ua/

Вступникам на спеціальності «Право» та «Міжнародне право» також треба буде скласти єдине фахове вступне випробування з права та загальних навчальних правничих компетентностей (ЄФВВ).

https://mon.gov.ua/

За усіма іншими спеціальностями терміни вступної кампанії в магістратуру виглядають так:

https://mon.gov.ua/

2019 року прийняття документів для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра починається не пізніше 10 липня і закінчується не раніше 23 липня. Конкретні терміни встановлює кожен заклад вищої освіти (ЗВО).

2019 року заяви на вступ у магістратуру подаються тільки в паперовій формі. Вступник подає заяву особисто в приймальну комісію ЗВО.

Деталі — на сайті Міносвіти.

Читайте також: Понад 65 тисяч вступників зареєструвалися на ЗНО в магістратуруДругий шанс: буде додаткова сесія іспитів до магістратури

Поділитися цією статтею