Цьогоріч додаткова сесія в магістратуру відбудеться 22 та 23 липня. Пункти тестування для проведення повторних вступних випробувань створюють у Києві, повідомляє Центр оцінювання освіти. 

Основна сесія відбудеться 2-4 липня на базі закладів вищої освіти. Пізніше другий шанс отримають лише три категорії бакалаврів:

– учасники, до яких під час основної сесії порушили процедуру проведення, що вплинуло на об’єктивність результатів;

– учасники, які через різке погіршенням стану здоров’я або виникнення інших обставин у пункті тестування не змогли завершити випробування; 

– учасники, які не змогли взяти участь в основній сесії через причини, які не залежали від їхніх дій та волі та на які вони не могли вплинути.

Причини мають підтвердити відповідним рішенням регламентні комісії. На інформаційних сторінках учасників додаткової сесії ЗНО вже розмістили запрошення-перепустки.

Нагадаємо, цього року всі, хто бажає здобути ступінь магістра за спеціальностями «Право» та «Міжнародне право», мають узяти участь в єдиному фаховому вступному випробуванні (ЄФВВ) та єдиному вступному іспиті з іноземної мови (ЄВІ), які проходять у формі ЗНО. Також іспит з іноземної  потрібно скласти для вступу на магістра за 11 спеціальностями.

2019 року прийом документів для вступу на магістра починається не пізніше 10 липня і закінчується не раніше 23 липня. Конкретні терміни встановлює кожен заклад вищої освіти.

Винятками є спеціальності галузей знань, для вступу на які необхідно складати ЗНО. Реєстрація проходила з 13 травня по 3 червня і вже завершилася. Для участі в ЄВІ зареєструвалися понад 65 тисяч осіб, в ЄФВВ — понад 16 тисяч. Прийом заяв та документів для цих учасників пройде з 10 липня до 23 липня (на основі ЄВІ, ЄФВВ); з 17 до 25 червня (на основі вступних іспитів).


Нагадаємо, 2019 року єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ) потрібно скласти для вступу на магістра за спеціальностями:  «Музеєзнавство, пам’яткознавство»,  «Менеджмент соціокультурної діяльності»,  «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» галузі знань  «Культура і мистецтво»,  «Гуманітарні науки» (крім спеціальності  «Філологія»),  «Богослов’я»,  «Соціальні та поведінкові науки»,  «Журналістика»,  «Управління та адміністрування»,  «Інформаційні технології»,  «Сфера обслуговування»,  «Публічне управління та адміністрування»,  «Міжнародні відносини» (крім спеціальності «Міжнародне право»).

Ілюстрація: pixalbay.com

Поділитися цією статтею