Усі вступники зареєструвалися на єдиний вступний іспит з іноземної мови. З них понад 16 тис. складатимуть також вступні випробування з права. Такі дані реєстрації, що завершилася 3 червня, надає Український центр оцінювання якості освіти.

Найбільше вступників обрали англійську мову — майже 63 тис. На другій сходинці — німецька (понад 2 тис.), далі — французька (403) та іспанська (84).

Найбільше абітурієнтів складатимуть тестування в Києві — майже 17,5 тис. осіб. Далі за популярністю йде Харків — майже 7,5 тис., Львів — понад 5,5 тис., Одеса та Дніпро — по 4,5 тис. осіб. З докладною інформацією щодо кількості учасників на кожному з тестувань у різних містах можна ознайомитися за посиланням.

Вступники реєструвалися в одному з тих вишів, куди планують вступати. Загалом реєстрацію проводили 284 заклади вищої освіти.

http://testportal.gov.ua

Найчастіше вступники обирали для реєстрації:

  1. Київський національний університет імені Тараса Шевченка (понад 2300 заяв);
  2. Національний університет «Львівська політехніка» (понад 2000 заяв);
  3. Київський національний торговельно-економічний університет (майже 1900 заяв);
  4. Львівський національний університет імені Івана Франка (понад 1600 заяв);
  5. Національний університет «Одеська юридична академія» (майже 1600 заяв);
  6. Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого (понад 1500 заяв).

Інші заклади отримали менше ніж півтори тисячі заяв.

Для кожного зареєстрованого учасника на сайті УЦОЯО створено «Кабінет учасника ЄФВВ/ЄВІ». Доступ до нього — за номером екзаменаційного листа та пін-кодом, зазначеним у ньому. Саме в цих кабінетах буде розміщено запрошення-перепустки з інформацією про місце та час тестування. Вони з’являться не пізніше ніж за два тижні до дня проведення випробувань.

Основна сесія ЄВІ відбудеться 2 липня, ЄФВВ — 4 липня, повідомляють у Міносвіти.

Поділитися цією статтею