Уряд підтримав перерозподіл коштів для закупівлі мультимедійного обладнання для 5–6 класів НУШ. Для цього виділили додатковий мільярд гривень.

Про це повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

«Додаткове фінансування дасть змогу не лише наповнити освіту змістовно, але й удосконалити спосіб донесення інформації учням. Це допоможе школярам легше і швидше опановувати матеріал. Враховуючи виклик подолання освітніх втрат, з яким ми зіштовхуємося сьогодні, питання надзвичайно актуальне», – зауважив він.

Тож загалом субвенція НУШ у 2023 становить 1,47 млрд грн. Ці кошти можна буде використовувати цього й наступного року. Ще 1,5 млрд заклали у державному бюджеті на 2024 рік.

Раніше в МОН заявляли, що будуть підвищувати зарплати педагогічних працівників на 10,4% з 1 січня та ще на 12,6% з 1 квітня, а також фінансувати поділ класів на групи. Також у Міністерстві зазначили, що на наступний рік на освіту заклали майже на 22% більше, ніж 2023 року — 171,2 млрд грн, з них 148,8 млрд — загальний фонд МОН. Це дозволить збільшити фінансування в різних напрямах, таких як облаштування укриттів, друк підручників, підтримка Нової української школи та створення сучасних навчально-практичних центрів професійної освіти.

Поділитися цією статтею