Уряд заборонив проводити пробне ЗНО в закладах освіти в період до 22 червня. У п’ятницю, 12 червня, Кабінет Міністрів України вніс зміни до Постанови №392, якою визначали карантинні заходи з 22 травня по 22 червня. 

Пробне ЗНО виключили з переліку заходів, під час яких дозволяється відвідувати заклади освіти її здобувачами (підпункт 4 пункту 3 Постанови №392).

Про рішення також написали на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

На пробне ЗНО зареєструвалися понад 218 тисяч учасників, а планували його провести 15 і 17 червня.

В Українському центрі оцінювання якості освіти повідомили, що пробне ЗНО 15 і 17 червня відбудеться дистанційно. Гроші за Пробне ЗНО обіцяють повернути.

На тому, що пробне ЗНО в пунктах тестування 15 червня не відбудеться, наголосив також освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Fb-cторінка Освітнього омбудсмена Сергія Горбачова

Представники УЦОЯО запевняють, що наразі шукають всі можливості вирішити ситуацію і найближчим часом повідомлять про рішення через офіційні канали.


Раніше повідомляли, що на пробне ЗНО (яке проводять за кошти та за особистим бажанням учасників, які хочуть відчути атмосферу тестування) потрібно приходити у власних масках, а за ознак ГРВІ залишатися вдома і пройти його дистанційно. Усього учні зареєструвалися на 362 161 тестування, за кожне з них заплатили від 138 до 150 гривень.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов на своїй сторінці у Facebook заявив, що у владних колах розмірковують про можливість проведення зовнішнього незалежного оцінювання загалом.

Нагадаємо, раніше скасувати випускні іспити у формі ЗНО для 11-класників, які не збираються вступати у виші, запропонував Департамент освіти Києва, видавши відповідний наказ. МОН визнало рішення нечинним, а мер Києва Віталій Кличко навпаки його підтримує

Також раніше повідомляли про два варіанти проведення ЗНО, залежно від епідемситуації: з 25 червня по 17 липня (нинішній сценарій), або з 17 серпня по 4 вересня. За другим сценарієм пробне ЗНО планували провести на початку серпня.

Читайте також: Пробне ЗНО 15 і 17 червня відбудеться дистанційно — УЦОЯО

Поділитися цією статтею