Ситуація, яка склалася в одному з ліцеїв у Івано-Франківську має усі ознаки систематичного цькування.

Про це заявив міністр освіти та науки Оксен Лісовий. 

Раніше до поліції Івано-Франківського РУПу надійшло звернення від матері, що стосувалося жорстокого поводження та психологічного насильства, яким був підданий її син – учень 6 класу одного з ліцеїв міста. Наразі поліцейські Прикарпаття склали на директорку навчального закладу протокол про адміністративне правопорушення через те, що остання не повідомила про випадки булінгу в правоохоонні органи.

Про ситуацію також висловився Оксен Лісовий.

«Ситуація, яка склалася в одному з ліцеїв у Івано-Франківську має усі ознаки систематичного цькування. І, на жаль, виглядає, що адміністрація не намагалася його зупинити. Вже поспілкувалися з управлінцями обласного і міського департаментів освіти. Створена комісія, яка зʼясовує всі обставини. Паралельно на звʼязку з освітнім омбудсменом. Вживаємо заходів, серед яких — аудит діяльності ліцею», – зауважив він.

Міністр закликав дорослих підтримувати дітей та повідомляти про випадки булінгу. Заяви або повідомлення про булінг у закладі освіти або підозру на нього приймає його керівник. Заява може бути усною або письмовою (електронною) у довільній формі. У МОН радять другий варіант, адже це буде доказом звернення. Також можна звертатися до служби освітнього омбудсмена, служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, інших працівників закладів освіти, Національної поліції, засновника ЗО або уповноваженого ним органу, органів місцевого самоврядування.

Поділитися цією статтею