У старшій школі підліткам потрібно давати більше свободи, довіри та віри, що вони впораються.

На цьому наголосив Оксен Лісовий під час презентації річного звіту GoGlobal.

Він долучився до дискусії щодо освіти в Україні та змін, які необхідно впровадити у навчальний процес. Підлітки, герої проєкту #ПоколінняПеремоги, ставили міністру практичні запитання, ділилися з ним своїми думками й пропонували власні ідеї.

«Все, що я почув, — це те, над чим зараз працюємо і що зараз розвиваємо. Окреме задоволення чути, що ви не лише нарікаєте на систему, а пропонуєте рішення. І коли я почув ваші ідеї, то розумію, що ми рухаємось у потрібному напрямку. Ви абсолютно праві, що середовище молодшої, базової і старшої школи мають відрізнятися можливостями і моделлю програм. Бо в старшій школі ви вже дорослі люди, яким потрібно давати більше свободи, довіри та віри, що ви впораєтеся», — додав міністр.

Раніше міжнародний благодійний фонд savED спільно з міжнародною благодійною організацією Finn Church Aid та Житомирською міською радою презентували результати річної роботи над концепцією, стратегією та курикулумом для старшої профільної школи України, а також плани з імплементації реформи старшої профільної школи.

Концепцію і курикулум розроблено для бордингового ліцею профільної освіти, тобто саме для 10–12-х класів. Він матиме природничо-математичне спрямування, а навчання акцентуватиметься на проєктній роботі та модульному принципі освіти.

Поділитися цією статтею