Лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя 15 квітня став гостем нічної сесії на пятиденній онлайн-(не)конференції для батьківства та вчительства «Антикризовий національний онлайн-EdCamp 2020». Опівночі, зустрічаючи новий день, співак здивував освітян та батьків: акапела виконав Гімн України. Але тихо, як колискову, бо вдома вже спали діти.

Тарас Тополя був одним із 65 спікерів пятиденної онлайн-(не)конференції для батьківства та вчительства «Антикризовий національний онлайн-EdCamp 2020», яка зібрала понад 10 тисяч учасників. 

Загалом нічна сесія торкалася тем карантину, батьківства, педагогіки партнерства, сексуальної освіти та молодшого покоління українців і, звісно, творчості. Наприклад, співака запитували, чи напише він пісню про коронавірус. Про все це розповіли у вчительському русі EdCamp Ukraine.

Тарас був представлений не тільки як лідер гурту «Антитіла», а й як друг Фонду ООН у галузі народонаселення. У цій якості він вже понад рік бере участь у просвітницьких кампаніях фонду та допомагає іншим батькам зрозуміти своїх дітей.

«Дитина, як і будь-яка людина, керується у житті своїми бажаннями — чого їй зараз більше хочеться, те вона і намагається робити. У цьому немає нічого поганого, така людська природа, — пояснює співак. — Але батькам треба не протистояти бажанням дітей, а розуміти їх та скеровувати — деякі заохочувати, деякі нівелювати».

Освіта дуже цікавить Тараса Тополю як батька: «Час — дуже обмежений ресурс. Але на що я готовий його витрачати, крім музики, так це на навчання дітей», — зізнається співак. Разом з дружиною, співачкою Alyosha вони виховують двох синів: Романа (7 років) і Марка (4,5 роки).

Крім цього, музикант пояснює свій інтерес до освіти тим, що його мати Леся Василівна  вчителька математики. Коли співака запитали, з чого б він почав реформування освіти, якщо б став міністром освіти і науки, він відповів коротко: «З дитячих садочків. Бо саме там все починається».

Загалом на EdСamp провели лекції та сесії тривалістю 55 годин у 5 напрямках: дистанційна освіта, освітня політика, фізичне здоров’я і психологічна стійкість, фінансові та правові виклики, педагогіка партнерства. Подія відбувається з 13 до 17 квітня вперше у дистанційному режимі: спікери та слухачі перебували по домівках, дотримуючись правил карантину. Але відстань не завадила їм ділитися знаннями та отримувати актуальну, корисну та важливу інформацію.



Фото: tv.ua

Поділитися цією статтею
Автор: