20 жовтня лауреат Нобелівської премії миру Далай-лама XIV вперше в історії в прямому ефірі спілкуватиметься з українцями. Він звернеться до всієї України, а потім протягом години відповідатиме на запитання. Запитання може поставити кожен охочий, попередньо зареєструвавшись.

Тема зустрічі «‎ОСВІТА І МИР У ЧАСИ ПАНДЕМІЇ»‎, триватиме ефір з 06:30 до 07:30 за київським часом. 

Ініціювала таке спілкування громадська організація «ЕдКемп Україна».

Діалог відбуватиметься українською й англійською мовами, забезпечуватиметься синхронним двомовним перекладом та перекладом жестовою мовою. Відеозапис прямого ефіру пізніше буде доступний на YouTube.

Фокуси онлайн-зустрічі:

  • ОСВІТА ДЛЯ МИРУ  навчання розуму і серця
  • МИР У СВІТІ ЛЮДЕЙ  чи місія можлива
  • ПАНДЕМІЯ І ЇЇ ВПЛИВ НА ЛЮДСТВО  які уроки маємо вивчити

Далай-лама XIV — гуманіст і захисник прав людини, взірець стійкості та милосердя, до якого дослухаються очільники держав та релігійні лідери.

Далай-ламу запрошують з лекціями міністерства та університети в усьому світі, його книги стають світовими бестселерами, а також у нього є стала практика онлайн-зустрічей — діалогів — із жителями різних країн, зокрема вони нещодавно проходили у Великій Британії, Тайвані, Індії. Оскільки такі бесіди транслюються в багатьох інших країнах, то завжди відбуваються в один і той самий час (за київським часом — о 06:30).

Тепер можливість узяти участь у діалозі із цією видатною людиною та навіть поставити Далай-ламі запитання з’явилася і в українців. 

Зареєструватися до участі й поставити запитання

Після діалогу з Далай-ламою паралельно відбудуться три онлайн-дискусії, у яких візьмуть участь українські лідери думок і кожна з яких глибше розкриватиме окремий фокус розмови.

  • «Освіта для миру» за участі Лілії Гриневич.
  •  «Мир у світі людей» за участі Тараса Тополі.
  • «Пандемія і її вплив на людство» за участі Наталії Мосейчук.
Поділитися цією статтею
Автор: