Вчитель  той, хто все життя не лише вчить, а й вчиться. Тож ми підготували для тих, хто хоче поєднати відпочинок у вільний час із підвищенням професійної цінності, перелік цікавих заходів.

Долучитися до створення підручників

Кожен вчитель, який не менш ніж два роки пропрацював на відповідній посаді, а також шкільні психологи з таким самим досвідом роботи у школах (а також методисти, науковці, науково-педагогічні працівники) можуть стати експертами для перевірки підручників з тих предметів, які викладають. Як повідомляє МОН, вчителів і методистів долучатимуть до науково-методичної експертизи, під час якої аналізується зміст підручників на відповідність обсягу, структури та способів викладу навчального матеріалу. Психологів долучатимуть до оцінки відповідності навчальної літератури віковим психологічним особливостям учнів.

Претенденти мають подати пакет документів, який засвідчує їхню кваліфікацію, до Інституту модернізації змісту освіти.

Реєструвати спеціалістів для оцінювання навчальної літератури для 4-го класу будуть до 4 листопада, а для 8-го класу  до 4 грудня.

І це не лише цікава діяльність, а й підвищення кваліфікації, адже відібрані експерти пройдуть навчання та оцінювання за спеціальною програмою підготовки. Загалом відбирають групу з восьми осіб для кожного підручника. Інформація щодо даних експертів не підлягає розголошенню.

Зразки заяви на проведення експертизи дивіться тут.

Пройти онлайн-марафон з математики

Учителів математики 5-11-х класів запрошують на інтелектуальний марафон, який оголошує Контора Пі  проєкт, який займається підтримкою і розвитком здібностей і прагнень у математиці дітей і дорослих (освітні табори, курси тощо). Він стартує 2 листопада і триватиме цілих 12 тижнів (з перервою на новорічні свята).

Хоч це марафон, але бігати не доведеться, хіба що вперед до цілей і знань, адже це онлайн-подія, унікальний навчальний формат. Марафон розглядатиме одночасно кілька сторін навчання. Частина уроків буде про те, як зробити так, щоб навчання стало не примусом, а щирим бажанням. Також буде можливість розібратися, чому ж так багато дітей не люблять математику. А ще — зустріч з найцікавішими аспектами шкільного курсу математики.

Зареєструватися можна тут.

Подискутувати онлайн із Святославом Вакарчуком, Тарасом Тополею, Світланою Ройз

Ми писали про спілкування з українцями Далай-лами — духовного лідера світового масштабу на теми освіти, здобуття миру та життя за часів пандемії. Натхненні цим найкращі українські експерти (митці, освітяни, психологи) пропонують педагогам три онлайн-дискусії.

30 жовтня, 18:00 — «Освіта для миру» з ексміністром освіти і науки Лілією Гриневич за участі: вчительки фізики й математики​ Валентини Федоряки (саме в Трудолюбівській школі на Полтавщині, де вона працює, проходив експеримент із впровадження фінської моделі освіти), голови комітету ВР України з питань освіти Сергія Бабака, директора Українського інституту розвитку освіти Вадима Карандія.

27 жовтня, 18:00 — «Мир у світі людей» із солістом гурту «Антитіла» Тарасом Тополею за участі: відомого психолога та автора книг з дитячої і сімейної психології Світлани Ройз, учасниці бойових дій Людмили Дем’яник (Катруся Стріла), головної спеціалістки відділу освіти Станично-Луганської районної державної адміністрації Луганської області​ Ірини Прибінської.

30 жовтня, 18:00 — «Пандемія і її вплив на людство» із телеведучою та журналісткою Наталією Мосейчук за участі: лідера і вокаліста рок-гурту «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука, т.в.о. голови Національної служби здоров’я України Андрія Віленського, експертки з комунікацій Іванни Коберник.

Приєднатися до подій можна тут.

Відвідати онлайн-лекцію відомого вченого про національну ідентичність

Тема ідентичності й цінностей снує в повітрі вже багато років. Національна ідея — це певний маяк, опора та орієнтир, на які можуть спиратися освітні управлінці та лідери думок у своїй діяльності. Це те, що нас об’єднує та може привести до спільної мети й розвинутої країни.

Запрошуємо відвідати в онлайні унікальну лекцію від українського вченого й громадського діяча, кандидата історичних наук Ігоря Козловського на тему «Національна ідентичність як фундамент зрілого суспільства».

Говоритимемо про цінності українців та де і як ми можемо їх виховувати, чому важливо починати з найменшого віку та що закладати.

Лекція відбудеться 29 жовтня о 17:30. Щоб отримати нагадування й посилання на трансляцію, треба зареєструватися

Фото: Pexels.com

Поділитися цією статтею