Студенти нового університету працюватимуть над власними стартапами в ІТ

У Києві заснують новий технологічний університет SET University, націлений на розвиток умінь, необхідних ІТ-підприємцям. Як дипломну роботу студенти презентуватимуть ідею або проєкт стартапу.

Студенти будуть захищати ідеї, розробляти бізнес-плани, запускати стартапи та працювати з реальними кейсами ІТ-компаній. Також на базі університету створять венчурну студію, яка інвестуватиме в найуспішніші стартапи студентів.

Університет засновують Сергій Токарєв, Founding Partner Roosh, разом із Київською школою економіки.

«Моя глобальна мета — змінити мислення в українській технологічній галузі з аутсорсингового на продуктове та створити нову економіку. Я хочу зробити так, щоб українські айтівці не тільки були чиїмись «руками», а й власноруч генерували ідеї та реалізовували їх», — розповідає Сергій Токарєв.

Наразі університет аналізує потреби абітурієнтів та ІТ-ринку, щоб визначити фінальний список напрямів навчання. Вже зараз SET University розглядає такі дисципліни, як штучний інтелект, наука про дані, кібербезпека та інші.

Викладачами та менторами студентів будуть топменеджери українських та іноземних ІТ-компаній.

Навчання в SET University буде доступним для кожного студента, адже в університеті можна буде підписати income share agreement. Тобто студенти зможуть оплачувати навчання відсотком від своєї зарплати в ІТ-компанії протягом кількох років після закінчення університету.

Перший набір студентів на бакалаврські та магістерські програми планується вже у 2022 році.

Поділитися цією статтею