Розпочався новий етап Програми розвитку молоді, що допомагає підліткам, зокрема й учням шкіл-інтернатів, отримати доступ до освіти та професії.

До проекту в цьому навчальному році долучилися 1200 учнів з 15 шкіл-інтернатів у 9 областях України.

Для них створили унікальну освітню платформу iLearn.

iLearn — це відкрита платформа з безкоштовними онлайн-курсами для підготовки до ЗНО для всіх, хто цього потребує і бажає вчитися. Її мета — створити та забезпечити можливість вступити до омріяних вишів усім українським учням, незалежно від місця проживання, навчального закладу чи соціального статусу.

«Ми переконані, що доступ до освіти має бути рівним для всіх», — вважає команда «Освіторії».

Процес навчання є гейміфікованим, тобто інтерактивним, побудованим у легкому та цікавому форматі гри.

— Гейміфікація — один з ключових трендів у сучасній освіті, — розповідає керівник проекту iLearn Анна Сидорук. — Ми в «Освіторії» активно підтримуємо інновації і з цього року впроваджуємо цей інструмент у Програму розвитку молоді, яку реалізуємо разом з компанією «Кока-Кола».

Відтепер нашим підопічним учням навчатися буде ще цікавіше. Реєструючись на нашій платформі iLearn, учень обирає собі героя. Далі за перегляд вебінарів, вирішення тестів і завдань він отримує монетки «вчибакси». За них можна апґрейдити цих героїв, «купуючи» їм новий одяг, аксесуари тощо. Таким чином, у кожного учня буде свій унікальний герой. А ті, хто показуватиме найкращі результати, ще й отримуватимуть подарунки від компанії «Кока-Кола».

Варто зазначити, що всі освітні заклади, які беруть участь у проекті, забезпечені комп’ютерними класами, тож можуть безперешкодно проходити онлайн-навчання.

За результатами минулого навчального року, 85% випускників з 14 інтернатів, де працювала програма, вступили до вишів, а профорієнтація за тестом «Magellano University» допомогла 65% учнів обрати належну професію.

«Нас дуже надихають результати минулого навчального року. Вони промовисто свідчать про сильне бажання вчитися, яке мають діти в інтернатах. Бо найчастіше їм бракує не крутих подарунків чи солодощів, а доступу до якісної освіти та віри у власні сили. Саме цей підхід сповідується нашим проектом», — зазначила голова громадської спілки «Освіторія» Зоя Литвин.

Поділитися цією статтею