Перелік вимог опублікували на сайті Кабінету Міністрів України. 

Зокрема, студент має бути віком до 22 років, не підлягати призову на військову службу під час мобілізації, стати учасником академічної мобільності строком на один семестр, навчатися на денній формі у закладах вищої освіти державної або комунальної форми власності, здобувати освітній ступінь бакалавра будь-якої спеціальності або магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування.

Аби виїхати, необхідно мати при собі е-квиток студента, засвідчену копію договору з іноземним університетом про прийняття на програму академічної мобільності, військово-довідковий документ від Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, довідку від закладу освіти про направлення на навчання в іноземному виші, підтвердження рівня знання мови викладання в іноземному виші.

Раніше уряд ухвалив рішення, яке дозволить хлопцям ставати учасниками програм академічної мобільності строком на один семестр. Причиною цього рішення стали численні звернення із цим питанням до Президента Володимира Зеленського.

«Програми академічної мобільності — це, певною мірою, свіжий ковток повітря і для студентів, і для університетів. Для того щоб узяти участь, необхідно мати високі бали і виконати низку вимог, які встановлюють засновники програми. Працюємо над посиленням системи вищої освіти та її інтеграцією в європейський освітній простір», прокоментував рішення міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Поділитися цією статтею