Уряд ухвалив рішення, яке дозволить хлопцям ставати учасниками програм академічної мобільності строком на один семестр. Йдеться лише про студентів віком від 18 до 22 років, які вчаться на бакалавраті за денною формою (або ж на магістратурі медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування).

Про це повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

«Програми академічної мобільності — це певною мірою свіжий ковток повітря і для студентів, і для університетів. Для того, щоб узяти участь, необхідно мати високі бали і виконати низку вимог, які встановлюють засновники програми. Працюємо над посиленням системи вищої освіти та її інтеграцією в європейський освітній простір» зазначив міністр.

Причиною цього рішення стали численні звернення із цим питанням до Президента Володимира Зеленського. Для перетину кордону необхідно мати е-квиток студента, направлення від закладу освіти, засвідчену копію договору з іноземним університетом про прийняття на програму академічної мобільності, військово-довідковий документ від ТЦК. Жодних особливих дозволів МОН не видаватиме.

Раніше народний депутат Федір Веніславський прокоментував деталі розгляду нового законопроєкту про мобілізацію. На засіданні комітету вирішили прибрати поділ аспірантів на контрактну та бюджетну форми навчання. Всі однаково матимуть право на відстрочку від мобілізації. Наразі за законопроєкт ще не проголосували у ВР.

Поділитися цією статтею