Відстрочку матимуть лише ті студенти, хто здобуває послідовну вищу освіту. Здобуття другої вищої освіти того ж самого рівня відстрочки не надає. 

Про деталі розгляду нового законопроєкту розповів сайту ТСН.ua народний депутат Федір Веніславський. Важливо, що наразі це не є фінальним варіантом. У сесійну залу законопроєкт надійде наприкінці березня.

Народний депутат розповів, що наразі відбувається із правками щодо призову аспірантів.

«На засіданні комітету вирішили, що прибираємо поділ аспірантів на контрактну та бюджетну форми навчання. Всі однаково матимуть право на відстрочку від мобілізації. А Міністерство освіти має розробити механізми для перевірки, а саме: чи дійсно людина здобуває науковий ступінь, чи вона використовує науку для ухилення від мобілізації. Ці питання має контролювати міністерство» , – розповів народний депутат.

Також він додав, що всі студенти ЗВО та ті, хто не вчиться у таких заклдах, мають пройти базову військову підготовку строком до 5 місяців. Якщо особа до 25 років не пройшла ні те, ні інше, тоді вона може бути залучена на військові збори і отримати статус військовозобов’язаного, що стане підставою для мобілізації.

Поділитися цією статтею