Docudays UA оголосив конкурс письмових робіт, заснованих на реальних подіях, «Кібербулінг. Як я перестав/перестала бути жертвою». Діти та підлітки до 18 років можуть написати свої історії про кібербулінг та власний досвід подолання цієї проблеми. Подати твір на конкурс можна до 12 травня, а вже 24 травня на сайті Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини будуть оголошені переможці. До складу журі Всеукраїнського конкурсу увійдуть психог/иня, режисер/ка та правозахисник/иця. Автори та авторки п’ятьох найкращих робіт отримають планшети, а їхні історії стануть основою анімаційних документальних роликів, які автори та авторки історій створять разом із професійними режисерами і презентують на фестивалі Docudays UA  у Києві в березні 2020 року. 

Всеукраїнський дитячий конкурс письмових робіт організували спільно Docudays UA та Інститут соціальної та політичної психології НАПН України і ГС «Українська анімаційна Асоціація «УАнімА», щоб привернути увагу громадськості до проблеми кібербулінгу і протидії йому. Використання цифрових технологій дітьми має бути безпечним, вважають організатори кампанії, а для цього потрібно напрацювати законодавчі зміни, щоб права дитини були захищені не лише у фізичному, а й у цифровому просторі. 

Для участі в конкурсі потрібно до 12 травня надіслати твір українською мовою від 1 до 4 сторінок на електронну адресу ksenya.shymanska@docudays.ua, вказавши в назві листа «Робота для конкурсу «Кібербулінг. Як я перестав/перестала бути жертвою». Детальніше про умови конкурсу та вимоги до робіт читайте на сайті Docudays UA. 

Поділитися цією статтею