Про це повідомили на порталі Українського центру оцінювання якості освіти.

НМТ з історії України доступний на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти за посиланням. В УЦОЯО зауважують: інтерфейс демонстраційного тесту відрізняється від того, який буде на реальному НМТ, однак структура тесту, типи завдань і тривалість аналогічні справжньому.

Тест містить 30 завдань, на виконання яких відведено 60 хвилин. Зміст завдань відповідає програмі ЗНО з історії України (розділи 6–32) й охоплює теми, що стосуються подій другої половини XVI — початку ХХІ ст.

Як і в тестах з української мови та математики вступники зможуть вибирати послідовність виконання завдань, за потреби повертатися до попереднього завдання, змінювати варіант відповіді, а після завершення роботи отримають результат тестування з цього предмета.

Також в УЦОЯО презентували ПДФ-файл із демонстраційним варіантом тесту з історії України, який учні можуть завантажити на свій пристрій, виконати завдання і звірити свої відповіді з правильними.

Також там повідомили: на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти в рубриці «Підготовка до тестів» розміщено тренажер з історії України. Там можна запам’ятати дати історичних подій, попрацювати онлайн із зображеннями українських історичних пам’яток та історичних персоналій. 

А на платформі iLearn від ГС «Освіторія» вже традиційно розпочалась серія безкоштовних вебінарів для підготовки до НМТ-2023. Долучитися можна за лінком.

Читайте також: НМТ 2023: УЦОЯО опублікував демонстраційний тест з української мови
НМТ 2023: УЦОЯО опублікував демонстраційний тест з математики

Пройти тест з історії України
Поділитися цією статтею