Тест вже доступний на порталі Українського центру оцінювання якості освіти.

На роботу з блоком демонстраційного варіанта в учнів буде 60 хвилин, протягом яких потрібно буде виконати 30 завдань. Тест розміщений у спеціальному онлайн-середовищі Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. Інтерфейс відрізняється від того, який буде на реальному НМТ, однак за структурою, типами завдань, тривалістю їх виконання демонстраційний варіант аналогічний до вступного тесту.

Як під час проходження демонстраційного тесту, так і під час реального тестування можна буде обрати послідовність завдань, змінити варіант відповіді, повернутися до попереднього запитання, а результати абітурієнти дізнаються одразу після завершення.

Через велику кількість охочих можуть спостерігатися певні затримки в роботі демонстраційного варіанта. Але в УЦОЯО додають: на реальному тестуванні такого не буде, адже кількість одночасних користувачів організатори будуть обмежувати. 

Якщо в учнів наразі повільний інтернет або немає можливості працювати протягом 60 хвилин, то там рекомендують завантажити файл із демонстраційним варіантом НМТ на свій пристрій, виконати завдання і звірити свої відповіді з правильними.

Не пізніше травня такі тести будуть доступні з усіх навчальних предметів.

А на платформі iLearn від ГС «Освіторія» вже традиційно розпочалась серія безкоштовних вебінарів для підготовки до НМТ-2023. Долучитися можна за лінком.

Читайте також: Чи буде історія обов’язковим предметом: парламент ухвалив модель НМТ у 2023 році

Пройти тест
Поділитися цією статтею