55 тисяч майбутніх магістрів взяли участь у ЗНО, повідомляють центри оцінювання якості освіти. Завтра також пройде єдине фахове вступне випробування, на яке зареєструвались 16 тисяч осіб.

Складали єдиний вступний іспит з іноземних мов 84% від загальної кількості зареєстрованих. Не з’явилися на тестування 10 тисяч осіб. Ще близько 100 учасників не допустили до пунктів тестування: половину — через відсутність одного з обов’язкових документів, половину — через запізнення.

Сьогодні в особистих кабінетах вступників опублікують тестові зошити з ЄВІ та правильні відповіді до них.

Нагадаємо, цього року іспит з іноземної у формі ЗНО (ЄВІ) потрібно скласти для вступу на магістра за 11 спеціальностями. Також цього року всі, хто бажає здобути ступінь магістра за спеціальностями «Право» та «Міжнародне право», мають узяти участь в єдиному фаховому вступному випробуванні (ЄФВВ).

2019 року прийом документів для вступу на магістра починається не пізніше 10 липня і закінчується не раніше 23 липня.

http://testportal.gov.ua/

Особи, які не змогли взяти участь в основній сесії єдиного вступного іспиту через причини, які не залежали від їхніх дій і волі, можуть зареєструватися для участі в додатковій сесії. Для цього необхідно упродовж трьох календарних днів (з урахуванням дня проведення тестування) подати до регіонального центру документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

Нагадаємо, додаткова сесія в магістратуру відбудеться 22 та 23 липня. Другий шанс отримають три категорії бакалаврів:

– учасники, до яких під час основної сесії порушили процедуру проведення, що вплинуло на об’єктивність результатів;

– учасники, які через різке погіршенням стану здоров’я або виникнення інших обставин у пункті тестування не змогли завершити випробування;

– учасники, які не змогли взяти участь в основній сесії через причини, які не залежали від їхніх дій та волі та на які вони не могли вплинути.

Допуск до додаткової сесії мають підтвердити відповідним рішенням регламентні комісії.

Читайте такожДругий шанс: буде додаткова сесія іспитів до магістратуриВступ 2019: Найпоширеніші запитання про вступ на магістраРозпочався вступ до магістратури: інфографіка

Поділитися цією статтею