Міносвіти запрошує громадськість висловити думку про обраних претендентів на посаду освітнього омбудсмена. Виклали біографії та відеовізитки кандидатів. Суспільний відгук буде вирішальним при виборі.

«Ми будемо зважати на коментування громадськістю цих відеопредставлень, бо розуміємо, наскільки це суспільно важлива посада. Люди хочуть знати, хто захищатиме їхні права», — повідомила Лілія Гриневич.

Рішення про призначення приймуть до кінця тижня. Серед рекомендованих претендентів на посаду:

Яковець Ірина, заступник директора Державної установи «Центр пробації», яка працювала з підлітками в складних ситуаціях:  

Горбачов Сергій, шкільний директор, що активно бере участь у реформуванні освіти:

Ващук Олеся, голова правління громадської організації, яка займається захистом прав людини,

«Це призначення освітнього омбудсмена надзвичайно відповідальне, адже саме обрана зараз людина розпочне формування цієї інституції та закладе передумови для її подальшого успіху», — відзначила міністр освіти.

Інститут освітнього омбудсмена створюється для захисту прав здобувачів освіти, педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників. Омбудсмен не може поєднувати свою роботу з іншою діяльністю, окрім творчої та викладацької, має бути громадянином України, що проживає на території держави не менше 5 років, мати вищу освіту та відповідний досвід роботи, а також вільно володіти державною мовою. Його служба складатиметься з 15 осіб.

Читайте також: Вчителів будуть захищати від булінгу директорами та освітніми управліннями. Уряд впровадив в Україні посаду освітнього омбудсмена, що захищатиме права учнів та педагогів

Ілюстрація: https://pixabay.com

Поділитися цією статтею