Під час зустрічі в п’ятницю з губернатором Закарпатської області Генадієм Москалем міністру освіти і науки Лілії Гриневич вдалося домовитися про проведення спільних дитячих літніх таборів для дітей як з україномовних сімей, так і для представників нацменшин. Про це міністр повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Зустріч відбулася в рамках робочого візиту Гриневич на Закарпаття, де вона обговорила з представниками області можливі шляхи вирішення мовного питання в освіті нацменшин.

Місцева влада також погодилася залучати вчителів з інших регіонів до навчання української на Закарпатті задля подолання нестачі викладачів державної мови в школах нацменшин.

На Закарпатті масово проживають румуни (2,6% від загальної чисельності мешканців області) та угорці, тому мовне питання стоїть тут особливо гостро.

Під час візиту міністр також особливо відзначила онлайн-платформу EdEra та її проектного менеджера Олександра Папіша, який представив учителям української створений спільно з ГО«Освіторія» курс «Лайфхаки з української мови».

Поділитися цією статтею