Понад 60 посібників створила компанія EdPro за програмами МОН України для вчителів різних предметів на кожен урок програми. Загалом майже 300 підручників та книг для навчання на уроках та позашкільної роботи у 2022 році є у вільному доступі.

Безоплатний доступ триватиме до 31 грудня 2022 року як у програмі mozaBook, так і на сайті mozaWeb. Такий варіант є рятівним для вчителів, які не мають доступу до паперових підручників, а також дуже допомагає на дистанційному та очному навчанні.

Електронні підручники можна відкривати в браузері або в програмі, створивши свій обліковий запис. Також користувачі зможуть скористатися інтерактивним наповненням: відео, 3D, цифрові уроки, підібрані корисні посилання з різних ресурсів в інтернеті, які містяться в посібниках.

Якщо у вчителя є бажання навчитися працювати з усім вмістом програми mozaBook та створювати зошити уроків, варто пройти навчання на базовому рівні або на спеціалізованих курсах EdPro Education.

Новим користувачам навчальної програми потрібно зробити кілька простих кроків:

  • Зареєструватися на сайті ua.mozaweb.com, зазначивши актуальну електронну адресу та активувавши свій акаунт.
  • Увійти на сайт ua.mozaweb.com і відкрити необхідні книги в медіабібліотеці.
  • Ознайомитися з вмістом закладки «Мої книги», які можна переглядати на сайті в будь-якому браузері.
  • Користуватися на своїх уроках електронними посібниками та підручниками з використанням усього інтерактивного наповнення, яке в них міститься.

Активаційний код Mozaik STUDENT Plus можна використовувати як з програмою mozaBook, так і на сайті mozaWeb. Код призначений для одного облікового запису і для використання на комп’ютерах.

Активаційний код mozaBook CLASSROOM Plus активує пристрій, а на цьому пристрої у програмі можна додавати різних користувачів. Цей код рекомендовано вчителям і школам для демонстрації матеріалів на великих екранах, інтерактивних панелях чи розумних дошках. Також тільки за допомогою цього коду учнівським обліковим записам можна надати статус вчителя та із цим статусом створювати класи, доєднувати до цих класів учнів та працювати в режимах «Класна робота» й «Домашні завдання».

Активаційний код mozaBook SCHOOL-LAB Plus — версія коду активації для використання в школі учнями на шкільних комп’ютерах або вчителями для підготовки до уроків на ноутбуках з операційною системою Windows. Можна активувати тільки один раз. Код прив’язується до конкретного комп’ютера, на якому можна працювати під різними обліковими записами. Не працює з підключеним проєктором або на моніторах великої діагоналі.

Програма mozaBook та сайт mozaWeb допомогли навесні українським вчителям та дітям продовжувати дистанційно навчання українською мовою. Протягом березня — вересня діяв повний доступ до матеріалів, тож освітяни випробували різні можливості. Хто бажає освоїти програму, може реєструватися на освітні курси компанії EdPro.

Також зараз є нагода отримати активаційний код у подарунок, взявши участь у конкурсі для вчителів «Онлайн-урок з mozaBook 2022» за посиланням.

Поділитися цією статтею