Масштабна освітня конференція EdCamp Ukraine 2018, що проходила в Харкові 2-4 липня 2018 року, підбила свої підсумки.

Україна є 9-ою країною в світі та 3-ою в Європі, де проводиться EdCamp. Цьогорічна конференція — вже четверта, у ній взяли участь 946 педагогів із 24 регіонів України, виступили 143 експертки й експерти з 11 країн світу — Німеччини, США, Фінляндії, Ізраїлю, Угорщини, Грузії, Білорусі, Естонії, Бельгії, Нідерландів та України. У заході також узяли участь: міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, Уповноважений Президента України з питань захисту прав дитини Микола Кулеба, співзасновниця світового руху EdCamp Хадлі Ферґюсон (США).

696 годин тривали телефонні інтерв’ю на етапі відбору усіх 946 учасників конференції і волонтерів, а конкурс склав 6 осіб на місце учасника та 3 особи на місце експерта та волонтера. Вік учасників був різний — від 9 до 72 років.

Під час конференції увага також приділялася благодійним заходам. 17 великих коробок книжок українською мовою зібрали педагоги для шкільних бібліотек на лінії зіткнення, до яких передав подарунки «Благодійний фонд Сергія Жадана». 42 000 гривень було також зібрано за 2 дні у благодійній крамниці EdCamp Ukraine на розвиток освітнього руху та розміщених на платформі «Спільнокошт» проектів.


В рамках EdCamp Ukraine 2018 також провели дослідження, в якому взяли участь 8427 осіб. Чи знали ви, наприклад, що 14 годин щотижня українські вчителі приділяють підвищенню кваліфікації?
Детальніше читайте тут.

Поділитися цією статтею