«Сьогодні епідемічна ситуація дозволяє провести основну сесію ЗНО, яка має початися 25 червня», — заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Та остаточно, чи можливо буде провести зовнішнє незалежне тестування в заплановані терміни, залежно від епідемситуації, оцінять 20-22 червня.

«В той же час, розуміючи тенденції, розуміючи те, що ми працюємо в режимі пом’якшення карантинних заходів, бачимо зростання кількості випадків коронавірусної хвороби, які реєструються щодня на території України.

Сьогодні Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянула два показники, оцінка яких 20-22 червня буде свідчити про те, чи буде можливість проведення ЗНО в запропоновані терміни, чи треба буде повернутися до цього питання в подальшому і переглянути, в разі якщо епідситуація на території нашої держави не буде дозволяти провести його у визначені терміни», зауважив Віктор Ляшко, передає Українська правда.

Основну сесію ЗНО за першим сценарієм планували з 25 червня по 17 липня. У разі погіршення епідемситуації її можуть провести з 17 серпня по 4 вересня.

За минулу добу, 12 червня, в Україні зафіксували рекордні 753 випадки зараження коронавірусом.

Нагадаємо, через погіршення епідеміологічної ситуації учасники пробного ЗНО проходитимуть тестування вдома. Рішення недопуску до закладів освіти ухвалив Уряд, офіційні повідомлення з’явилися на сайті УЦОЯО та МОН.

Гроші за пробне ЗНО обіцяють повернути.

Поділитися цією статтею
Автор: