ЗНО, генії STEAM-освіти та взаємоповага. Зібрали для вас головні тексти про освіту за тиждень.

Якщо завтра ЗНО: що не забути напередодні тестів

В голові перед ЗНО потрібно тримати дуже багато інформації, через що на запам’ятовування організаційних моментів вже не вистачає ні сил, ні часу. Допомагаємо зібратися з думками і відповідаємо на основні запитання.


Townsend Harris High School: як виглядає американська школа з традиціями

«Відкрийте двері для всіх. Нехай діти багатих та бідних сидять разом і не знають ніякої різниці, крім хорошої поведінки та інтелекту» — ось девіз американської школи Townsend Harris, куди потрапляють лише обдаровані діти, незалежно від статків їхньої родини.


Три гри на розвиток взаємоповаги у дітей в середній школі

Як навчити дітей представляти себе та інших, а також бути залученим у колектив і зауважувати, що разом вони здатні зробити більше, ніж поодинці? Через ігри можна швидко та в нестандартній формі розвивати просоціальні навички в школярів.


Три історії українських підлітків, які захоплюються STEAM-освітою

Проект з відновлення втраченого зору, «розумний» кран та проект з порятунку схилів Дніпра — юні переможці Всеукраїнського конкурсу STEAM-house та їхні наставники розповідають, чим корисний напрямок STEAM і чому його варто активніше впроваджувати.


#ЩастиНаЗНО: Світлана Ройз — як впоратися зі стресом на ЗНО

«ЗНО — це важливий екзамен, але він не може відтворювати увесь потенціал, не може вмістити та оцінити всю твою глибину. Важливо пам’ятати, що це — хоч і важливі, але всього лише цифри».


Невідомі розпилюють отруйний газ в українських школах: Як стежать за безпекою в різних країнах світу

В Україні вже кілька випадків, коли невідомі розпилюють у школах отруйний газ. Ми вирішили розповісти, яким чином за безпекою слідкують у школах інших країн.


Паул Пшенічка — як провести останні дні підготовки до ЗНО з фізики

22 травня розпочалося ЗНО. Як учням скласти тести і що необхідно зробити для отримання гарного результату — найкращий вчитель країни Паул Пшенічка поділився лайфхаками з підготовки до ЗНО з фізики.


Ольга Сумська — як виховати майбутнього артиста

Як виростити харизматичну особистість, навчити дитину триматись на публіці, цікаво та емоційно передавати думки? Досвідом і корисними порадами ділиться народна артистка України, мама двох доньок  27-річної акторки Антоніни Паперної та 16-річної школярки Ганни Борисюк.


Чому американські вчителі виступають за скасування «місцевого ЗНО»

У США є одразу два аналоги нашого ЗНО, одному з яких вже майже 100, а другому — 59 років. Незважаючи на такий поважний вік, навколо тестів і досі вирують пристрасті: частина вчителів вимагають скасувати їх, а інші — вважають єдиним способом перевірки знань. Наводимо основні аргументи «за» та «проти».

Поділитися цією статтею