З листопада 2021 року в Україні мають запустити міжнародну платформу з обміну матеріалами між учителями — Eduki. Український інтерфейс платформи зараз у розробці.

Ідея дати вчителям з різних регіонів та навіть з різних країн обмінюватися своїми напрацюваннями вже давно «висить у повітрі». Адже чимало дидактичних матеріалів самотужки готують вчителі, розробляють конспекти уроків. У кожного досвіченого педагога накопичується багаж доробок. 

Платформа www.eduki.com заснована п’ять років тому в Німеччині. Її завдання: популяризація педагогічної праці, підтримка та об’єднання вчителів, підвищення їхньої кваліфікації, покращення системи освіти. Невдовзі після заснування в проєкту вже було 600 тис. німецькомовних користувачів. Спираючись на цей досвід, у 2021 році, коли через пандемію COVID-19 дистанційне спілкування стало важливою частиною життя людей, засновники вирішили провести таку саму роботу з іспанською (у травні), французькою (у серпні) та українською (у листопаді) освітніми спільнотами. 

Пошук авторів і збір матеріалів для наповнення платформи вже розпочато. Українські вчителі є проактивними та прогресивними, тому розробники переконані, що зможуть відшукати чимало корисних матеріалів серед тих мегабайтів напрацювань, які вже є в наявності в освітян.

Приймається все: цілі уроки, окремі завдання, комплекти матеріалів, навчальні постери, інтерактивні ігри, тести, інфографіка, меми та будь-які ваші найсміливіші та навіть найпростіші задуми та їх реалізація.

Надсилати свої матеріали попередньо можна через спеціальну форму. Після запуску платформи для кожного автора буде створено свій профайл.

Головний принцип — дотримання авторського права. Розібратися з цим та підготувати матеріали для платформи допоможе путівник для авторів. Ще до запуску платформи та вашої офіційної згоди і погодження умов, цілісність матеріалів гарантована, розповсюджуватися вони не будуть. Автори можуть пропонувати свої ідеї та вироби безплатно чи встановити певну суму за користування. Подавати можна й один, і кілька десятків матеріалів — скільки має вчитель та скількома в нього буде бажання поділитися. 

Відповіді на найпоширеніші питання було підготовлено для зручності авторів.

Засновники платформи вірять, що така співпраця стане чудовим поштовхом до творчої активності на початку нового навчального року і підтримкою українського вчительства в ці непрості часи. 

Поділитися цією статтею