Прийом документів для зарахування дітей до перших класів за місцем проживання відбудеться з 23 квітня по 31 травня 2018 року. Про це повідомляє Департамент освіти і науки, молоді та спорту КМДА.

Отже, алгоритм прийому до школи тепер такий:
1. Надати до школи заяву від одного з батьків, копію свідоцтва про народження та медичну довідку дитини.
2. Довідку про те, чи проживає дитина в межах закріпленої за кожним навчальним закладом території, в Києві подавати не потрібно (дані про дитину вже є в територіально гарантованій школі, надані з реєстру громади міста Києва).
3. Родини першокласників, які мають статус тимчасово переміщених осіб, до пакета перелічених вище документів додають витяг з довідки про реєстрацію ТПО для підтвердження їх місця проживання.
4. Усі батьки, що хочуть скористатися правом вибору школи не за територією обслуговування, з 1 по 15 червня 2018 року надають зазначені документи в обраний заклад і, за наявності вільних місць, дитина буде зарахована.

У Києві дізнатися, учні яких будинків закріплені за певною школою, можна на сайті «Освітня карта Києва», увівши номер школи та зайшовши в пункт «Закріплена територія обслуговування».

Також навчальні заклади столиці можуть прийняти на навчання 34 тис. першокласників, при чому загальний резерв місць для дітей, не зареєстрованих у Києві, 9,5 тис. місць.

Поділитися цією статтею