Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун пояснила, яка довідка тепер необхідна під час вступу до школи та дитсадка замість медичної книжки. Про це йдеться в її пості у Facebook.

Так при вступі до дитсадка тепер достатньо довідки педіатра чи сімейного лікаря. У довідці може бути вказано, якщо дитина має захворювання, про яке варто знати працівникам закладу, однак ця позначка робиться лише за рішенням одного з батьків дитини.

Перед вступом до школи дитина має пройти профілактичний огляд. Підля медогляду видається для надання медичному працівнику загальноосвітнього навчального закладу Форма № 0 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду». У разі, якщо дитина має певне захворювання, то за рішенням одного з батьків в цій довідці може бути зроблено відповідний запис. Відповідно, медичні працівники шкільних навчальних закладів володітимуть необхідною інформацією про стан здоров’я дитини.

Усю інформацію про проведення вакцинації та здійснення туберкулінових проб лікарі чи медсестри фіксують у «Карті профілактичних щеплень» (форма № 063/о). Цю форму ведуть в амбулаторно-поліклінічних, виховних і навчальних закладах.

Вимагати інших довідок, окрім зазначених вище, працівники дошкільних та шкільних закладів не мають права. 

Поділитися цією статтею