Вступники до ЗВО на творчі спеціальності цього року обов’язково складатимуть НМТ і творчий конкурс.

Про це повідомили в МОН.

Творчий конкурс матиме найбільший вплив на конкурсний бал вступника — 60%. Натомість результати НМТ відіграватимуть меншу роль у формуванні вступного бала, ніж творчий конкурс — по 10% конкурсного бала за кожний предмет.

«Вступ на вищу освіту потребує підтвердження знань, здобутих у закладах середньої освіти, тому складання НМТ, зокрема й для творчих спеціальностей, є обов’язковим. Таку вимогу послідовно відстоюють у МОН в межах політики держави з посилення якості вищої освіти. Здобуття ступеня бакалавра (а отже, вищої освіти) в мистецькому ЗВО — це не лише розвиток творчості. Це також здобуття фундаментальних знань, компетентностей, які передбачені особою, у якої є вища освіта» зазначили в Міністерстві.

Раніше стартувала реєстрація на НМТ  вона триватиме до 11 квітня. Як і в попередні два роки, реєстрація на НМТ 2024 проходитиме в безпаперовій формі, тож подати заявку на участь можна буде онлайн з будь-якого місця перебування. Для цього потрібно скористатися спеціальним сервісом.

Основна сесія НМТ триватиме з 14 травня по 25 червня, а додаткова — з 11 по 19 липня. За кордоном центри функціонуватимуть у 28 країнах.

Поділитися цією статтею