Цьогоріч у столиці документи до перших класів прийматимуть з 25 березня до 31 травня.

Про це повідомили в КМДА.

Документи прийматимуть не тільки особисто, а й в електронній формі або поштою. Головним критерієм зарахування до перших класів є територіальна доступність, а саме — закріплення відповідних адрес проживання дітей за певними школами. Також пільги поширюються на дітей зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб, дітей працівників цих освітніх закладів і тих дітей, чиї брати або сестри вже навчаються в обраній школі.

Для зарахування дитини достатньо заяви одного з батьків, надісланої поштовим листом або електронною поштою на адресу школи. Оригінали документів разом із медичними довідками можна подавати пізніше. Прокоментували у КМДА і внески до добровільних фондів.  

«Хочу наголосити, що, крім вище названих умов, для пріоритетного зарахування до перших класів жодних інших не існує. Будь-які фінансові внески до фондів, які співпрацюють із закладами освіти, є винятково добровільними та не гарантують вступу до школи. Більше того, якщо комусь із батьків намагатимуться «продавати» місця у школах, раджу звертатись до правоохоронців із повідомленням про факти корупції. Столичні заклади освіти вже максимально забезпечені і забезпечуватимуться надалі — від сучасного обладнання до побутового дріб’язку. Епоха зборів «на штори» має остаточно лишитись у минулому», — заявив Валентин Мондриївський, заступник голови КМДА.

Поділитися цією статтею