МОН не рекомендує керівникам закладів освіти віддавати дітей батькам під час повітряної тривоги. Але остаточне рішення ухвалює безпосередньо директор, адже на ньому лежить відповідальність за життя учнів на території школи.

Про це нагадав заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків.

Він рекомендує батькам, які прийшли забирати дітей, перебувати в укритті до закінчення тривоги. Також Андрій Сташків зазначив, що МОН не рекомендує забирати дітей навіть за заявою батьків. 

Учитель теж несе відповідальність за безпеку дітей, тому він не може вимагати в батьків забрати дитину з укриття під час тривоги. У разі такої ситуації батьки мають повне право звернутися до керівника закладу або відділу освіти. 

Якщо тривога застала дитину дорогою до школи, вона має пройти в найближче укриття. Також заступник міністра додав: органи місцевого самоврядування ухвалюють рішення, аби укриття були доступними цілодобово. Але під час навчального процесу в школі перебуває саме та кількість людей, на яку і розраховано укриття. Отже, чи можуть туди зайти сторонні особи — кожен заклад ухвалює індивідуально.

Також Андрій Сташків нагадав: в укритті мають бути місця для сидіння, питна вода, технічна вода, запас продуктів, контейнери для продуктів, резервне освітлення, вбиральня, аптечка, вогнегасники, інструменти, засоби зв’язку.

Поділитися цією статтею