У планах надрукувати підручники з технологій, англійської мови, інших іноземних мов, здоров’я, безпеки і добробуту, етики, мистецтва і культури для 5-х класів. А також інформатику, здоров’я, безпеку і добробут, етику для 6-х класів.

Про це повідомили в МОН.

«Підручники для 5-х і 6-х класів залишаються пріоритетною потребою, оскільки йдеться про навчання за програмою Нової української школи, для якої раніше підручники не друкували, тому вкрай важливо забезпечити учнів цих класів друкованими книгами», — прокоментували там.

Кошти на це планують взяти із державного бюджету. Його законопроєкт передбачає збільшення видатків Міністерству освіти і науки України на 572,8 млн грн, зокрема — на додруковування підручників для учнів 5-х і 6-х класів, яких наразі немає.

Раніше в МОН повідомяли, що за сприяння донорів надруковано 100% підручників з математики та української мови для 5-х класів. Для 6-х класів надруковано 4,7 млн підручників. За словами представників відомства, підручники вже доставлені на обласні бази, звідки мають бути передані до шкіл обласними адміністраціями. Якщо підручників у конкретній школі досі немає, то для розвʼязання цього питання там радять самостійно звернутися до свого обласного департаменту, а також повідомити МОН область та назву закладу освіти, де бракує підручників.


Поділитися цією статтею