За сприяння донорів надруковано 100% підручників з математики та української мови для 5-х класів. Для 6-х класів надруковано 4,7 млн підручників.

Про це повідомляють у МОН.

За словами представників відомства підручники вже доставлені на обласні бази, звідки мають бути передані до шкіл обласними адміністраціями.

«Відсоток розвезення по закладах у кожному регіоні різний, адже процес доставлення підручників, надрукованих за донорські кошти, складніший. Потрібна додаткова процедура передання книг у сферу управління обласних військових адміністрацій і подальшого передавання на заклади освіти», — зазначають у Міністерстві.

Для 5-х класів були надруковані підручники з математики, природничої галузі та української мови. Всі вони були надруковані за сприяння донорів: UNICEF, уряду Фінляндії та коштами Європейського Союзу.

Для 6-х класів усі підручники надрукували коштом держбюджету. Це книжки з української мови, української літератури, зарубіжної літератури, іноземних мов, історії, математики, природознавства, а також підручники для національних меншин і дітей з особливими освітніми потребами. У МОН запевняють: майже 100% цих підручників вже розвезені по школах.

У коментарях на численні запитання освітян у Міністерстві підкреслили, що розвезенням підручників між школами займаються обласні департаменти освіти, а публічні дані — це звіти, надані обласними департаментами для МОН.

Якщо підручників у конкретній школі досі немає, то для розвʼязання цього питання там радять самостійно звернутися до конкретного обласного департаменту, а також повідомити МОН область та назву закладу освіти, де бракує підручників.

Поділитися цією статтею