Завершився четвертий модуль Школи освітніх управлінців — спільного проєкту ГС «Освіторія» та Києво-Могилянської бізнес-школи.

Під час чотириденного навчання учасники:

  • досліджували клієнтський вимір з Олександром Савруком;
  • прояснювали найскладніші питання роботи з командами з Ярославою Лоянич;
  • провели мініфорсайт про освіту 2035 року з Валерієм Пекарем;
  • поговорили відверто про зміни в закладі освіти з Оксаною Проскурою;
  • завітали до шкіл «Майбутні» та Britannica School.

Ділимося відгуками учасників про модуль.

  • Юлія Шакула, директорка приватної школи «ХАБ Скул»

Для мене 4-й модуль — про зростання та зміни, але в контексті — про бачити свій проєкт та розуміти свої сильні сторони. Вперше на кожному етапі навчання я бачила не лише зони росту, а найголовніше — у чому ми круті! Отримала новий практичний досвід участі у форсайті — буду практикувати в команді. І найголовніше — екскурсія до Омеляна Пріцака, мить, коли історія оживає та допомагає по новому побачити події сьогодення. Дякую ❤️

  • Олена Корень, очільниця Управління освіти виконавчого комітету Вараської міської ради

Модуль 4 Школи освітніх управлінців, як і попередні три, цінний, незабутній, драйвовий. Навчання в kmbs та «Освіторії» для мене це розвиток, це рух вгору, це занурювання в себе і пізнання себе. Усе, що вбираю, намагатимусь віддати освітянам своєї громади. А ще це ЛЮДИ, спілкування з якими надихає і вселяє віру (О. Саврук, О. Проскура, В. Пекар, уся команда, усі колеги-педагоги). Модуль 4 — це ще й історія — для себе відкрила Омеляна Прісака, дякую Т. Сидорук. Дякую всім. До швидкої зустрічі.

  • Олександр Голяченко, директор СЗОШ № 12 ім. С. Ковальчука, м. Житомир

4-й модуль дав поштовх для подальшої роботи всередині команди. Впевнений, що кейси, розібрані на модулі, можуть бути використані та реалізовані в різних сферах, у першу чергу, в освітньому середовищі. Усім раджу навчання в освітньому хабі KMBS з надсучасною командою професіоналів та креативними підходами.

  • Ольга Філіпішин, директорка середньої загальноосвітньої школи № 34 ім. М. Шашкевича, м. Львів

Особисто мене дуже вразив форсайт. Розуміння того, що ти вже в сценарії (глобальному чи освітньому) викликало багато думок. Ніколи так глибоко до цього не розуміла, що, управляючи, пишеш сценарій подій. Також дуже цінним було поборотися з упередженнями. Впертість — це добре, але наслідки можуть бути катастрофічними. Вдячна за теплу, домашню зустріч в «Майбутні».

  • Олена Матвіюк, директорка Вараського центру професійного розвитку

Модуль був неймовірно насичений і цікавий. Слово «цінно» — ключове для модуля. Окрема подяка за організовану екскурсію до архіву Пріцака. Гордість і вдячність.

  • Анна Величко, заступниця директорки середньої загальноосвітньої школи № 34 ім. М. Шашкевича, м. Львів

Кожен модуль особливий по-своєму. Спочатку ми дізналися, що зміни можна створювати, потім — як ними керувати, а тепер ще й планувати в майбутньому власні сценарії. Неможливе — більш ніж можливе, ще й прогнозоване.

Поділитися цією статтею