Український і регіональні центри оцінювання якості освіти розпочали реєстрацію громадських спостерігачів за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання 2022, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

За задумом організаторів, громадське спостереження формуватиме довіру до результатів ЗНО.

Громадське спостереження здійснюють на всіх етапах:

  • реєстрації для участі в ЗНО,
  • проведення тестувань у пунктах зовнішнього оцінювання,
  • визначення результатів,
  • засідань апеляційної комісії, регламентних комісій при регіональних центрах та експертної комісії з питань визначення результатів ЗНО.

Подати заявку на реєстрацію громадського спостерігача можна від громадської організації, батьківського комітету, піклувальної ради навчального закладу, засобу масової інформації.

Список документів для реєстрації громадських спостерігачів — на сайті УЦОЯО.

Термін реєстрації громадських спостерігачів — 5 робочих днів із дня отримання відповідного подання.

Після реєстрації громадські спостерігачі отримують посвідчення встановленого зразка, що підтверджують їхні повноваження.

Із посвідченнями громадського спостерігача, виданими Українським центром оцінювання якості освіти, можна здійснювати громадське спостереження на об’єктах, розташованих у будь-якому регіоні України. Із посвідченнями, виданими регіональними центрами оцінювання якості освіти, — на об’єктах, розташованих в областях, що належать до сфери обслуговування відповідного регіонального центру.

Для спостереження за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання в пункті зовнішнього оцінювання УЦОЯО розробив пам’ятку громадського спостерігача.

Безкоштовно підготуватись до ЗНО
Поділитися цією статтею