Міністр освіти Сергій Шкарлет надав інформацію про діяльність закладів освіти на лінії розмежування у Донецькій і Луганській областях. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Також міністр наголосив, що не слід довіряти неперевіреним джерелам інформації і офіційно заявив:

  • освітній процес у закладах освіти, розташованих на підконтрольній Україні території Луганської та Донецької областей, триває;
  • МОН перебуває на постійному зв’язку із департаментами освіти вказаних областей.

Донеччина:

Станом на 21 лютого 2022 року 41 заклад дошкільної освіти (понад 3 тис. дітей) і 49 шкіл (понад 12 тис. учнів) Донеччини, що розташовані поблизу лінії розмежування, продовжують організовувати освітній процес. У звичному режимі працюють 19 садочків і 15 ЗЗСО (майже 4 тис. учнів).

21 садочок (1,7 тис. дітей) і 19 шкіл (понад 6 тис. учнів) працюють дистанційно через епідеміологічну ситуацію.

Через погіршення безпекової ситуації в дистанційному форматі працюють 15 ЗЗСО (понад 2 тис. учнів). Один заклад дошкільної освіти (98 дітей) не працює.

Луганщина:

У звичному режимі працюють всі заклади дошкільної освіти (19 садочків, де майже 1 100 дітей) і 25 закладів загальної середньої освіти (понад 5 тис. учнів), що розташовані найближче до лінії розмежування в Луганській області.

У зв’язку із загостренням безпекової ситуації переведено на дистанційне навчання 17 закладів загальної середньої освіти Щастинського району Луганської області (понад 3,5 тис. учнів).

Поділитися цією статтею