Ольга Ніколенко провела особливий онлайн-урок зарубіжної літератури, присвячений казковій повісті шведської письменниці Астрід Ліндґрен «Міо, мій Міо». Шведські школярі підготували до нього малюнки й фото, а викладачі провідних вишів висловили підтримку українцям.

Під час уроку учні мали можливість поміркувати про проблеми виховання молоді, про ставлення дорослих до дітей, про можливості подолання власних страхів, особливо під час війни, про здобуття духовної стійкості у випробуваннях, про справжню дружбу і родинну підтримку. Доктор філологічних наук, професор Ольга Ніколенко назвала свій урок на платформі Всеукраїнської школи онлайн «Як народжується мужність?».

Вона продемонструвала українським дітям листи підтримки, світлини й малюнки від дітей, учителів і викладачів із різних регіонів Швеції.

Так, до дітей звернувся професор Йончопингського університету і почесний професор Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Ганс Крістіан Остер (м. Мйольбю). Він передав спеціально для Всеукраїнської школи онлайн малюнки шведських дітей із зображеннями персонажів Астрід Ліндґрен.

А професор Ганс Албін Ларссон з міста Лунд порівняв українців із братами Лев’яче Серце які разом  змогли подолати свій страх і спільно здійснити великі справи.

Також шведські діти намалювали постери, зробили власні фото в образі героїв творів Астрід Ліндгрен, надіслали фото місць, де відбуваються події її книжок і де жила сама письменниця.

Це був справді живий і теплий урок, який надихнув українських шестикласників та їхніх учителів, надав усім їм моральної сили. Ольга Ніколенко зовсім по-новому представила твір «Міо, мій Міо» Астрід Ліндґрен.

«Це історія про мужність. Про те, як самотній і ображений долею хлопчик подолав свої страхи і став справжнім героєм. Як він разом зі своїм другом зміг перемогти зло і звільнити дітей і дорослих людей із неволі. Отже, ці мужні герої сьогодні будуть із нами. З ними ми будемо загартовуватися і ставати сильнішими!» — наголосила вчителька.

Після цього уроку українські шестикласники вирішили написати своїм шведським друзям листи про враження від твору «Міо, мій Міо» Астрід Ліндґрен.

Поділитися цією статтею