Як безпечно говорити з дітьми про надзвичайні ситуації, щоб вони почувалися захищеними, чому про це важливо розмовляти, із чого почати й чим відрізнятиметься розмова залежно від віку, розповідає дитячий і сімейний психолог Світлана Ройз.

Ілюстровану методичку з рекомендаціями для батьків «Супергерої безпеки: Як підготувати дітей до можливих надзвичайних ситуацій» виклали в мережі.

У ній пояснюють, що з дітьми важливо обговорювати можливість надзвичайної ситуації, зокрема для того, щоб інформація, яку вони можуть отримати під час самої надзвичайної ситуації, не шокувала й не травмувала їх. Підготовка робить стрес дитини «експертним», виводить зі стану травматичної безпорадності та вразливості.

Дорослі мають наголосити, що говорять про безпеку не тому, що має статися щось небезпечне, а щоб натренувати «м’яз безпеки». Це треба, щоб відчувати свою силу в будь-якій складній ситуації й почуватися захищеним.

У методичці подано знання, якими мають володіти діти різного віку, а також ігрові вправи, які допоможуть їм це засвоїти.

Методичка викладена для вільного поширення за посиланням.

Поділитися цією статтею