Пільговими умовами проїзду в міському транспорті Варшави тепер можуть користуватися майже 2 тисячі українських учнів.

Про це повідомляє Освітній кластер MriyDiy у Польщі.

Вартість проїзду в обидві сторони на місяць становить приблизно 185 злотих (близько 1500 грн). Для українських родин така вартість є досить високою.

«Ще у вересні був такий запит від чотирьох українських шкіл, що працюють у Варшаві. Ми взяли за мету докласти всіх зусиль, щоб такий вид пільг, який діє для учнів польських шкіл, був наданий і дітям, які навчаються в українських школах. Адже учні українських шкіл живуть у різних районах Варшави та мають щодня двічі на день користуватися громадським транспортом. Тому ми щиро вдячні Управлінню міського транспорту міста Варшави за швидке вирішення питання з надання пільгового проїзду для українських дітей, які вимушено покинули Україну через війну», — коментує Лариса Жигун, голова Освітнього кластера MriyDiy у Польщі.

Освітній кластер MriyDiy у Польщі було створено у вересні 2022 року з метою об’єднати українські освітні ініціативи та надавати адвокаційну, комунікаційну і методологічну підтримку його учасникам. Ініціаторами проєкту є Фонд Президента України з підтримки освіти, науки та спорту. Освітній кластер MriyDiy організовано задля збереження української ідентичності, мови, історії і культури серед українських громадян, що тимчасово проживають за кордоном та прагнуть повернутися в Україну після війни.

Фото: ua.depositphotos.com

Поділитися цією статтею