Напередодні вступної кампанії проаналізували попит на випускників тих чи інших вищих навчальних закладів з боку роботодавців та запити самих випускників. Дослідження провів рекрутингових проект grc.ua

Аналізували ВНЗ, які 2018 року очолили консолідований рейтинг «Освіта.ua». До топу потрапили Львівський національний університет, «Львівська політехніка» та «Києво-Могилянська академія».

ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМ. І.ФРАНКА

Згідно з аналізом бази резюме, більше половини пошукачів із дипломом ЛНУ проживають або працюють у Львові, а кожен п’ятий – мешканець Києва. 

Випускники ЛНУ найчастіше шукали роботу в ритейлі, адмініструванні, бухгалтерії, маркетингу та ІТ. 

Найбільш затребуваними випускники ЛНУ були серед роботодавців зі Львова та Києва. Розшукували, насамперед, юристів, спеціалістів ІТ-сфери, виробничої галузі, маркетологів та працівників готельно-ресторанного напряму. 

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «КИЄВО-МОГИЛЯНСЬКА АКАДЕМІЯ»

Випускники «Могилянки» проживають/працюють в основному в Києві (понад 80%).

Найбільш актуальними сферами для випускників цього ВНЗ виявилися маркетинг, ІТ, телекомунікації, медіа та мистецтво, бухгалтерія. Більше 10% випускників зазначали в резюме, що готові на позицію Топ-менеджера (безвідносно до конкретних профсфер).

Випускників цього вишу для закриття вакантних посад шукали, насамперед, роботодавці з Києва. Найбільш затребуваними були власники дипломів у галузі юриспруденції, маркетингу, ІТ та телекомунікацій, сфери науки та освіти.

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА»

«Львівська політехніка» в досліджуваній трійці вишів є єдиним технічним закладом, і про це свідчить ТОП-5 профсфер, за якими в базі знайдено найбільшу кількість резюме від випускників. Вони готові спробувати свої сили на виробничих підприємствах, будівництві, ритейлі, ІТ та телекомунікаціях, бухгалтерії.

Всього фахівці з 70 міст України розмістили на порталі свої резюме, вказавши наявність диплома «Львівської політехніки». З них майже 80% зі Львова. 

Відповідно найбільше вакансій для випускників цього вишу розмістили роботодавці зі Львова. Особливою популярністю користуються спеціалісти з таких сфер: маркетинг, виробництво, ритейл, адміністрування, будівництво. 

Повний текст дослідження.

Поділитися цією статтею
Автор: