Цього року премія Global Teacher Prize Ukraine поповнилася ще однією відзнакою. Вперше найкращого вчителя нагороджували в спеціальній номінації «Реалізація енергоефективного та екологічного проєкту» від Academy DTEK!

У номінації перемогла Наталія Пашковська, яка подякувала DTEK, мамі, сину та організатору премії — «Освіторії».

Вона викладає в каховській гімназії-спецшколі І ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов у Херсонській області. Наталія влаштовує для дітей такі уроки, що відвідати їх захоче будь-який дорослий, і вірить, що хорошу людину може зростити лише хороша людина.

Пані Наталія переконана, що для впровадження будь-якого інноваційного підходу вчитель повинен на високому рівні знати свій предмет і постійно вдосконалювати ці знання. Вона сама неодноразово презентувала свій досвід з тем «Мобільні технології передачі знань», «Інтердисциплінарний підхід у викладанні шкільної географії» і «Навчальна мотивація учнів: навчально-дидактичний аспект» на міських науково-практичних конференціях і семінарах. Проактивна вчителька підтримує тих вчителів, які складають ЗНО, виступає за сертифікацію і все, що спонукає педагога до підвищення рівня своєї професійної майстерності.


Academy DTEK — відкрита освітня бізнес-платформа для представників бізнесу, держсектора, громадськості та міжнародних партнерів.

Компанія також  підготували безцінний подарунок для кожного з ТОП-10 (провели лекцію на тему стресостійкості та подарували кожному з ТОП-10 корисні подарунки, які зроблять їх будинки чи школи розумними: павербенки, розумні розетки, енергозберігальні освітлювальні засоби)

У проєкті «Енергоефективні школи: нова генерація» з 2012 року разом з учнями, їхніми батьками та вчителями зменшують витрати на енергоспоживання, скорочують кількість викидів СО2 та висаджують дерева.


Global Teacher Prize Ukraine — щорічна національна премія для вчителів, яку заснувала в 2017 році ГС «Освіторія» після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation — засновником світової щорічної премії Global Teacher Prize.

Її створили, щоб підкреслити важливість і визнання вчителів на найвищому рівні, популяризувати новаторські підходи в освіті. Це одна з найбільших премій у світі за професійні досягнення, а у сфері освіти — перша і єдина премія такого масштабу.

Прозорість відбору переможців забезпечує компанія Deloitte.

Реалізація премії відбувається за сприяння Українського культурного фонду.

Поділитися цією статтею