21 червня розпочався другий етап підтвердження учасниками основної сесій національного мультитесту ЗНО участі у тестуванні. На цьому етапі учасники основної сесії мають остаточно визначитися з вибором міста/країни для проходження тесту, повідомляють в УЦОЯО.

В Українському центрі оцінювання якості освіти радять не зволікати з остаточним вибором міста для складання основної сесії національного мультипредметного тесту ЗНО.

«Зауважте: якщо кількість вступників, які хочуть проходити тестування в певному місті, перевищуватиме кількість робочих місць, що можуть створити організатори для проходження тестування, то після заповнення цих місць місто стане недоступним для вибору у випадному списку», — наголошують в УЦОЯО.

Також в Українському центрі оцінювання якості освіти пояснили, що кількість робочих місць для учасників у закордонних тимчасових екзаменаційних центрах було створено з урахуванням даних першого етапу реєстрації, а також можливостей закордонних партнерів.

«Наразі у переважній більшості міст вступники, які раніше повідомили про своє бажання пройти в них тест, матимуть змогу це зробити. Однак у разі суттєвого збільшення кількості охочих проходити НМТ у певних містах, особам, які підтверджуватимуть своє бажання взяти участь у тестуванні в останній момент, можливо, доведеться, вибирати з-поміж доступних міст», — підкреслили в УЦОЯО.

Втім, деякі міста додано або вилучено з переліку населених пунктів, які були запропоновані на першому етапі підтвердження, тож слід бути особливо уважним на цьому етапі підтвердження.

Поділитися цією статтею